Translater

2011. április 21., csütörtök

Húsvéti ezmegaz

Nekem nemszeretem ünnep a húsvét. Se a locsolást nem szerettem soha, sem azt, hogy egész nap vendégek jöttek. Sokszor számomra idegenek akartak a hajamra pacsulit szórni, akikkel még anyám is csak ilyenkor váltott pár szót, s talán csak a további ingyenpia vezérelte őket hozzánk. Gyerekkoromban falun laktunk és ott nagy hagyománya volt a "népvándorlásnak". Már korán reggel ébresztettek minket a szüleim, apám vicceskedett kicsit a szódásüveggel, vagy pohár vízzel, majd szép ruhába kellett öltözni. Egész délelőtt semmit nem tudtunk csinálni, mert 10-15 percenként beállított valaki. Azzal jópofizni kellett, elviselni ha ittasan hülye sztorikat mesél. Megfogadtam, hogy én sose fogok locsolókat fogadni, ha felnőtt leszek. Sokan mondták, hogy miért fosztom meg a gyerekeim ettől a szép ünneptől...nem értettem miről beszélnek. Amióta gyerekeim vannak, tényleg másképp van, mint az én gyerekkoromban. Bár nem úgy, ahogy szeretném. Jó lenne a kertben eldugni a csokikat, és lesni, hogy keresik a kicsik. Ez, hozzávalók hiányában elmarad. Bár volt már olyan, hogy egy rokon kertjében eljátszottuk, és a gyerekek is élvezték. Így legalább változatos. Eddig az volt, hogy a hétvégére leutaztunk a szüleimhez, az unokatestvérek együtt játszottak, hétfőn pedig kezdődött a nagy rohanás. A faluban végigjártuk a rokonokat, pár szót beszéltünk velük, aztán dél körül jöttünk vissza Budapestre és itt is folytattuk a rokonlátogatást. Estére hulla fáradtan estünk be a lakásba, mi lányok büdösen (a sokféle kölnitől), a hűtő egy adag törött színes tojással, a fiúk pedig pár csokival és pénzmaggal gazdagabban.
Nem mondom, hogy ezt most élvezem...de idén másképp lesz. Idén a húgom gyerekei jönnek hozzánk, itt töltik a tavaszi szünetet. Megyünk moziba, holnap ha sikerül valami programot is szervezek nekik. A hétvégén anyumék is ellátogatnak hozzánk, anyósom is megjelenik időnként. Főleg, ha Levire vigyázni kell, mert szegény pont most lett bárányhimlős és nem szeretném egyedül hagyni, míg én a többiekkel elmegyek szórakozni. Nagyon sajnálom őt, mert nagyon tele van pöttyökkel. Még a torkán is van. :(
Vasárnapra egy kis kézműveskedést tervezek velük. Ebben legalább Levi is részt tud majd venni. Csinálunk süteményt is, talán még tojást is festek velük, hátha betéved hozzánk valaki hétfőn.
Szorítsatok, hogy  a pöttyökön kívül más ne árnyékolja be az ünnepünket. :)
Aki idáig eljutott az olvasásban, az megérdemli, hogy egy szuper freebiet ajánljak a figyelmébe. Ha még nem vagy előfizetője a ScrapbookElements hírlevelének, akkor itt az ideje regisztrálni, hisz több húsvéti ajándék is lapul benne. Többek között Ildi egy fantasztikus húsvéti készlete (8 papírral és 23 elemmel):


A szünet alatt még egy bejegyzésem tuti lesz (SB blogtrain, emlékeztek?) Szóval kukkantsatok majd be, mert egy szuper mega kittel lehettek majd gazdagabbak, ha mindenkinek a készletét összeszeditek, de ez már egy időzített bejegyzés lesz tőlem, illetve a készlet sorsolását hirdetem még majd ki szombaton. A szünet után viszont egy nagy hírem is van, akik szemfülesek már sejthetik, hogy mi, mert a változás már a blogomon látható, csak még nem írtam róla. Ezek után nem maradt más, mint kellemes húsvéti ünnepeket kívánjak nektek.

4 megjegyzés:

Florci írta...

bárány - himlő húsvéti dolog nem?? :))
Szép ünneplést kívánok nektek, lehet ám ezt nyugisan csinálni, hiszen már te vagy a felnőtt, te döntöd el, beengedsz-e aligismerősöket félrészegen, vagy inkább eldugsz egy zacskó csokitojást, had futkossanak a gyerekek!:)

Kisnyul / Andi írta...

Nektek is nyugodt, kreatívkodós húsvétot kívánok! :)

És gyors gyógyulást a gyerkőcnek!

Margó írta...

Pötty- és locsolómentes, kreatívoskodó, vidám húsvéti napokat kívánok Nektek, Orsi! (Azonosak a tapasztalataink és a vágyaink az ünnep tekintetében:-))

Krisz írta...

Jobbulást a kis pöttyösnek! Reméle midén olyan lesz a húsvétok hogy Te is megszereted!? :)

Keresés ebben a blogban

Miner kereső